Der er ikke nogen på denne jord, der ikke gerne vil have mere for mindre. Det gælder uanset om vi snakker tid eller penge. Der er mange måder at gøre det på, men en god hovedregel er, at man man altid bør tænke sig om før man handler. Investering i Møbler kræver både omtanke og tid. Mange har den opfattelse at kvaliteten følger prisen, men det er ikke altid sandt. Når du køber møbler, skal du huske på følgende ting når du tager en beslutning.

Begrænsninger i huset

Før du handler skal du have en grundlæggende idé om husets dimensioner. Ellers ender du med møbler der ikke er plads til, eller et rodet og ubehageligt hus hvor alt for mange ting er presset ind på alt for lidt plads.

En stor stue med et par møbelstykker bliver derimod hurtig kedelig. Det betyder dog ikke, at du skal investere mere i møbler. Det betyder blot, at du skal lægge en plan for hvordan du bedst fylder rummet ud. Tænk over hjemmets natur og din egen smag. Husholdningenes sammensætning og profil skal også overvejes. Placering af antikviteter og dyre vaser sker eksempelvis bedst i rummelige værelser, og bør undgås steder hvor børn let forvilder sig hen. Er der mange små børn i husstanden, kan man se sig tvunget til at flytte den slags ud i garager, Carporte eller lignende ind til de når en vis alder.

I modsætning til ovenstående, skal man i et lille rum gå efter et pladsbesparende design. Hver centimeter betyder noget i et lille rum. Møblerne skal være imødekommende for folk, og værelset skal passe til møblerne.

For små soveværelser, senge med opbevaringsrum vejen frem. De fås i to typer: den ene er anbragt mod væggen og har opbevaringsrum. Den anden type ligner en almindelig seng, men har skuffer der kan trækkes ud underneden.

Overvej Formålet

Du må aldrig glemme at spørge dig selv, hvad formålet er med den ting du overvejer at købe. Selvom vi lever i en forbrugskultur, og der er mange fristelser derude, så skal formålet altid prioriteres som det første.

Materialevalg

Generelt er kvaliteten af møbler bestemt af materialet, som fabrikanten har brugt. Materialet har også en betydning for prisen, men prisen afspejler ikke altid materialet. Møbler kan fremstilles af forskellige materialer som træ, metal, fiber og glas.

At identificere det rigtige træ er en tidskrævende opgave. Der er mange typer af træ: hårdt træ, blødt træ, spånplader og så videre.

Aluminiumsmøbler vejer mindre, er skinnende og kan holde til selv rigtigt dårligt vejr. Møbler af jern og stål er noget tungere, og er ikke altid helt så modståeligt overfor det danske vintervejr.

Sofaborde af glas er meget udbredt i stuer. Glas har en meget begrænset brug i møbelindustrien, så det er faktisk det eneste sted man rigtigt ser det.