Google

Google er en hjemmeside og en virksomhed, der berør stort set alles liv, uanset hvor i verden man bor. Det er en af de mest magtfulde virksomheder i verden, fordi de er så indflydelsesrige. Du får endda brug for dem, hvis du gerne vil have succes som iværksætter – eller, det er i hvert fald ikke nemt, hvis du holder dig så langt væk fra Google som muligt. Deres services dækker alt fra søgninger på internettet til videoer, men vidste du at de også bagved har en enorm indflydelse? Det gælder blandt andet på mobilmarkedet, hvor Google Play er den eneste indbyggede måde at installere apps i langt de fleste Android telefoner, og dem er der virkelig mange af. De er også nogle af de førende inden for markedsføring og reklamekampagner på internettet såvel som på smartphones og tablets. Nu begynder du måske at forstå, hvorfor de er så vigtige for iværksættere, men lad os fortælle dig det hele alligevel.

Hvis du udvikler en app til smartphones eller tablets, så kan du vælge imellem tre platforme, hvis du altså ikke vil henvende dig til en meget lille målgruppe. Det er Windows, Apple og Google, der i meget høj grad bestemmer, hvad der kommer ind på deres respektive smartphones. Windows har et lille marked, men de samme apps kan bruges på computere, så det hjælper. Apple har en masse rige kunder, som gerne betaler idiotisk mange penge for dine apps, så selv om der er flere Android telefoner, kan det faktisk nogle gange betale sig at fokusere mere på apps til iPhone. Google bestemmer som sagt, hvad der bliver installeret på de fleste Android tablets og smartphones.

Hvis du vælger at udgive din apps på Google Play store, så skal den godkendes af Google. Der er altså her risiko for censur, men lad os holde os fra politik og i stedet fokusere på business. Hvis du når igennem den proces, så vil du måske gerne vise reklamer i din app. På mobil er den klart mest populære måde at vise apps på gennem Google AdMob. Den er den mest populære, fordi de fleste tjener flest penge ved at bruge den frem for en af konkurrenterne. Igen er du nødt til at bruge Googles løsning, hvis du vil øge din omsætning.

Uanset hvor du vil reklamere eller vise andre reklamer, så er dominerer Google faktisk. Vil du bare vise reklamer på din hjemmeside? Så brug Google AdSense. Det samme gælder for videoer på YouTube. Vil du gerne sælge et produkt? Så brug google shopping, der fremhæver dine produkter i relaterede søgninger på Google. Vil du i det hele taget gerne vises øverst på Google? Så betal for det ved hjælp af Google AdWords, hvor du kan byde på forskellige nøgleord. Det opsummerer det vist meget godt.