Regn

Regn er både gavnlig og destruktiv. Det vander afgrøderne og genopretter vores vandforsyning, men det kan ødelægge infrastrukturen og standse hverdagen, når der sker oversvømmelser. Regnen kommer, og den kan ikke stoppes, og vi er nødt til at tilpasse os og fortsætte vores dagligdag.

Det betyder i sidste ende, at vi altid bør være forberedte på dårligt vejr. Selvom vejrudsigten er blevet betydeligt mere nøjagtig i løbet af de sidste par årtier, kan naturen stadig overraske os. At gå uforberedt ud ud til regn kan ødelægge hele dagen – du kan blive for våd til at gå på arbejde, du kan være forsinket fordi du venter på at regnen stopper, og går det helt galt kan du blive syg.

Ja, regn kan nemt gøre dig syg. Det er faktisk ikke regnen, eller det at du bliver våd, der gør dig syg. Det skyldes at vores kroppe arbejder hårdt på at gøre os varme, hvulket begrænser vores ressourcer til at bekæmpe infektioner.

Paraplyer virker, ja, men ovenstående fortæller os, at vi også har brug for varme udover vandbeskyttelse. Et godt sæt regntøj klarer begge dele ganske effektivt.

Som mænd skal vi kunne arbejde i både regn og slud. Vi arbejder for at sætte mad på bordet og garantere vores børns fremtid. Som mænd er det ikke en mulighed at blive syg.

En kvalitets regnjakke bør ikke ses som en luksus. Beskyttelse er en nødvendighed. Fødevarer er også en nødvendighed, og det kan være billigt og dyrt. Billig mad betyder ikke nødvendigvis mindre næring. Billige regnjakker bør derfor heller ikke nødvendigvis betyde mindre beskyttelse.

Lad dig ikke narre af producenternes reklamer om brug af den seneste nano-teknologi i vandfaste materialer. Sandheden er, at der ikke er meget der har ændret sig i verden når det kommer til vandtætte stoffer. Gore-Tex og overtrukken nylon forbliver de bedste valg for regnfrakker og regnjakker. Hvorfor? Fordi de er åndbare. Det betyder, at du stadig får luftcirkulation, der tillader sved at undslippe. Gore-Tex og nylon er begge bredt tilgængelige, billige og funktionelle.

I en regnjakke tager den yderste del sig af beskyttelse mod vandet. At vælge den indre belægning er dog også vigtigt, fordi det dikterer det niveau af beskyttelse, du får. I de koldere årstider giver fyldte materialer som fleece og polyester varme og en smule beskyttelse (til udendørs aktiviteter). For varmere årstider sikrer en simpel bomuldsfodring, at du ikke bliver for varm og samtidig er den behagelig og blød på huden. Igen er alle de nævnte materialer, der anvendes til indvendige beklædningsgenstande, til at finde til overkommelige priser.

Når vi snakker regntøj bør man ikke overse hvorvidt regnjakken har en indbygget hætte eller ej. En god hættejakke af god kvalitet kan eliminere behovet for en paraply. Forestil dig, hvor meget lettere det ville være at gå rundt som du ønsker med begge hænder til rådighed (til andre opgaver). Det er også lettere at opbevare en jakke end at opbevare en paraply.