Overlevelse

Der findes ikke noget bedre end at tage ud i naturen – væk fra alt stress og travlhed. På samme måde findes der så heller ikke noget værre end at glemme noget af det mest uundværlige udstyr. Det sidstnævnte scenarie kan du undgå, hvis du bruger denne guide, næste gang du skal på overlevelsestur.

Husk alle de små redskaber

De små ting bliver ofte glemt, hvilket er en stor fejltagelse, da de små ting ofte er de vigtigste. En af disse vigtige ting er din kniv; det kan være både din schweizerkniv, jagtkniv eller madlavningskniv. Kniven er et vigtigt redskab, som kan hjælpe dig med at løse mange forskellige opgaver. Du kan eksempelvis benytte en kniv til at tilberede mad eller skære træ til. Et andet mindre redskab du altid kan bruge ude i naturen, er et tændstål, så du kan tænde et bål hurtigt og nemt. Med et bål kan du både forberede mad og holde varmen på samme tid. I samme forbindelse skal du selvfølgelig huske at pakke diverse udstyr til madlavning såsom gryder og pander.

 

Pak til overnatning i det fri

Selvom det virker ret åbenlyst, vælger vi alligevel at skrive telt og sovepose på listen over ting, du skal huske – selvfølgelig kun hvis du skal overnatte i det fri. Et telt er vigtigt, når du skal overnatte i naturen, medmindre du vælger at sove under åben himmel eller i de mange shelters, der er rundt om i Danmark. Du skal også huske din sovepose, som er mindst ligeså vigtig. Soveposen skal give dig komfort og sørge for, at du kan holde varmen om natten. Hvis du glemmer denne, kan dens funktion være meget svær at erstatte med ting i naturen. Der findes et stort udvalg på markedet, og du kan finde nogen, som passer bedst til sommer, mens andre passer bedst til vinter. Nogle soveposer kan bruges helt ned til temperaturer på -30 grader, og derfor er kulden ikke en undskyldning for at udskyde en overnatning i det fri.

 

Husk skiftetøjet

Når man opholder sig i det fri, kan man blive udsat for meget forskelligt vejr og mange forskellige forhold. Du kan blandt andet blive udsat for regn, så dit tøj bliver vådt. I sådanne tilfælde vil det komme dig til gode, at du har pakket ekstra skiftetøj, så du kan skifte til noget rent og tørt. Det anbefales derfor, at du pakker rigeligt med strømper og andet tøj, så du får den højeste komfort. I sådanne tilfælde er det selvfølgelig vigtigt, at du har investeret i et telt af høj kvalitet, så det udstyr du har i lejren forbliver tørt under et regnskyl.

På trods af at det anbefales, at du pakker ekstra skiftetøj, er det begrænset, hvor meget ekstra du kan pakke, hvis det skal kunne være i din rygsæk. Derfor anbefales det også, at du køber tøj i høj kvalitet, da du således kan have det på i længere tid, også selvom det bliver lidt vådt. Produkter produceret i merinould kan i den forbindelse anbefales, da tøj i dette materiale kan aflede både sved og vand. Sørg derfor for at købe dit tøj i det rigtige materiale så du kan undgå at skulle skifte så ofte, og du kan holde dig tør længere.