pexels-photo-220351-1

Går du rundt og overvejer at starte på en sommerhøjskole i udlandet? Men egentligt ikke er sikker på, om det er det du vil? Forneden får du fordele og ulemper ved en sommerhøjskole i udlandet. 

En sommerhøjskole er en skole, hvorpå du opholder dig derhenne i ca. 3 uger i sommerferien. Her bor du med andre, som har valgt samme destination og du får lavet nogle aktiviteter og lignende med dem.

 

Fordele

Der findes mange fordele ved en sommerhøjskole i udlandet. Du får bl.a. udfordret dig selv og får lært nye mennesker at kende. Du får set en masse nyt af verdenen, som du ellers ikke plejer. Desuden får du også noget at kunne lave i sommerferien. Typisk har man sommerferie i to måneder, hvilket kan være rimelig lang tid i længden, hvis man blot bruger den i Danmark. Men rejser du rundt og får udfordret dig selv, så kan den blive virkelig hyggelig. En sommerhøjskole i udlande er også en god idé for dig, der gerne vil prøve at rejse alene, men ikke tør endnu. Her får du prøvet det med andre folk, du ikke kender, hvilket kan være en god måde at bryde dine grænser på og få lært en masse nye mennesker at kende.

Desuden får du også set en anden del af verdenen, som du ellers aldrig har set før. Du møder en helt andet kultur og andre måder at leve livet på. Forestil dig at tage på en sommerhøjskole i Japan. Dette må nok være et kulturstød, som ikke giver dig andet end glæde. Desuden får du smat nyt mad, lært nye traditioner og lignende.

 

Ulemper

En af de største ulemper ved en sommerhøjskole i udlandet, er at du selv skal betale det meste for udflugten. Bestiller du et ophold på en sommerhøjskole er prisen typisk ekskluderet en flybillet. Desuden skal du også selv bruge penge på, hvis du vil købe noget fra butikker og lignende. En anden ulempe er også, at du på en måde er bundet til aktiviteterne og de andre mennesker. Altså får du ikke mulighed for at bestemme alt selv. Du skal på en måde indgå sammen med andre mennesker, som også har andre interesser end dig. Derfor har sommerhøjskolerne typisk aktiviteter, som er brede i emnet. En anden ulempe er, at hvis du nu går hen og vil hjem igen, så har du ligesom spildt dine penge. Du kan altså ikke få pengene tilbage, som du har betalt højskolen, hvis nu du vil hjem igen før tid. Dette kan f.eks. være hvis du ikke bryder dig om landet eller savner Danmark og familien herhjemme. Det er dog meget sjældent at folk ikke kan lide, hvad de får lavet.

Nu hvor du har fået nogle bud på fordele og ulemper kan det måske hjælpe dig med din beslutning. Eller måske er du allerede først nu overbevist om, at en sommerhøjskole i udlandet er noget for dig. Du får i hvert fald held og lykke med din beslutning.