Baby

Når du har børn, er det rigtig vigtigt at de får den nødvendige søvn, for at kunne udvikle sig og være friske til morgendagens eventyr. Børn kan til tider være enormt svære at få til at falde til ro, fordi der bare er så meget andet, der er sjovere når det er sengetid. Som forælder kan du være med til at skabe trygge og genkendelige rammer, som gør din baby rolig og får dem til at slappe mere af. For at dit barn ved, hvornår det er sengetid, er det nødvendigt at i, i hjemmet inkorporerer rutiner, som kan være med til at skabe en god og fast søvnrytme.

Vælg den helt rigtige seng

Skal dit barn have en god søvn er det væsentligt at det ligger godt og komfortabelt. Du bør derfor gøre dig mange overvejelser omkring, hvilken seng du mener der er bedst til dit barn.

Er dit barn først på vej i den nærmeste fremtid, skal du beslutte om du ønsker en vugge eller en tremmeseng. En baby har godt af tryghed og nærvær derfor kan det være en fordel af vælge vuggen, der ikke er så stor. En Leander vugge giver dig yderligere fordele og den omslutter baby fint med sin ovale form. Vuggen hænges i ét-punkts-ophæng, som er med til at give frie og rolige bevægelser i alle retninger. De rolige bevægelser stimulerer dit barn og skaber genkendelighed fra tiden inde i maven.

Leander senge fås også i tremmeudgaven. Køber i en tremmeseng fra Leander investerer du i dit barns fremtid. Her får du muligheden for at have en seng der vokser med barnets længde. Det betyder, at du kun behøver at købe én enkelt seng til dit barn. Når dit barn vokser, tager du blot tremmerne af og løsner skruerne og forlænger sengen, så den bliver helt normal størrelse. Siderne til forlængelse følger med når du investerer i sengen, som en pakkeløsning.

Sut eller sutteklud

Når dit barn skal sove, kan du med fordel benytte dig af enten en sut eller sutteklud. Sutten skaber en genkendelig følelse for baby, da det er nær sammenligneligt med amning, som mange små babyer finder en tryghed i. Suttekluden skaber nærhed, hvor dit barn har noget at holde ved og nusse. Mange børn sover bedst, hvis du forsigtigt putter suttekluden let over ansigtet. Det lukker alt lys ude, som får baby til at slappe yderligere af. Mørket er også med til at skabe relation til da baby lå i mors mave, hvor der slet ikke var lys. Sørg for at gøre det til en vane, at bruge enten sutten eller suttekluden, det skaber en tryghed, så du som mor ikke skal amme dit barn i søvn. Øv dig også i, ikke at tage dit barn op hver gang det græder. Du må gerne se til dit barn, men prøv om det er muligt at stoppe gråden uden at skulle løfte dit barn. Det tager dem blot endnu længere ud af søvnen, som vil gøre det endnu svære ingen at få dem til at falde til ro.

 

Gør sengetiden underholdende

Små børn falder oftest nemmere i søvn, hvis de har særlige ting at fokusere på. Hvis du skaber hyggelige rammer omkring soveområdet, vil det være sjovt og spændende for baby at blive lagt i seng. Vælg eventuelt en sengerand, der både underholder, men også kan være med til at udvikle baby. En sengerand fås i forskellige størrelser med mange flotte forskellige mønstre. En sengerand kan også være med til at skabe tryghed da den gør sovepladsen mindre og omslutter baby samtidig med at den afskærmer lidt fra omverdenen. Udover en sengerand kan du også vælge at gøre brug af en uro. De fås i mange forskellige størrelser og du kan i mange tilfælde selv vælge de figurer som du synes passer bedst ind i dit barns værelse. En uro den fås både med og uden musik og der bliver du nødt til at prøve af, hvad du synes, der fungerer bedst.

 

Syng en sang eller læs en bog

Har i lidt større børn i familien kan det være en fordel at lave rutiner i form af sang og godnat læsning. Nogle børn har ofte yndlingssange eller yndlingshistorier, som de gerne vil høre inden sengetid, mange børn nyder også at kigge med og undersøge billeder. I en sådan situation får du også rig mulighed for som forælder at være ekstra sammen med dit barn og hygge og skabe tryghed inden sengetid. At man formår at skabe rutiner omkring sengetiden, er med til at give barnet en mere rolig og afslappet søvn. Dit barn lærer med tiden helt automatisk, at det er sengetid når eksempelvis bogen findes frem og det vil generelt blive nemmere at putte og ikke mindst få barnet til at falde i søvn.