Bare fordi du er en stor mand, betyder det ikke, at du ikke bør stræbe efter at bære lækkert tøj til hverdag. Du ønsker ikke at være en omgående mode-katastrofe, da det vil gå ud over folks opfattelse af dig.

Før du køber dig en skjorte, skal du overveje hvor du skal hen, hvad anledningen er, vejret, og hvordan de mennesker, du møder, vil være klædt. En vigtig faktor, der vil påvirke dit valg i formelle skjorte er årstiden. Hver sæson har sin egen stil og tilhørende farver og stoffer. En skjorte, der er perfekt til en varm sommerdag, er ikke egnet til at bære i de kolde vintermåneder. Når det kommer til vejret, er det specielt stofferne du bør kigge på. Vinter stoffer er tungere og holder godt på varmen, mens sommer stoffer er lette og kølige at bære. Med det store udvalg af Herrejakker store størrelser er det bedre at tage en skjorte der risikerer at blive for kold, end en der ender med at blive for varm.

Vinterfarver er de mørke toner, og de vil se underlige ud på en lys sommerdag. At træffe de rigtige valg, når du klæder dig på, viser din omverden, at du går op i dig selv og dit udseende, og er opdateret omkring tidens mode. Lad dig ikke holde tilbage af din størrelse – der er et stort udvalg af Skjorter til store mænd i specialbutikkerne nu om dage. Det er i vintermånederne dit valg af skjorte er mest begrænset. En vinterskjorte er lavet af tungt stof for at give varme. Du har en række farver at vælge imellem, men de er alle mørke toner. Du kan stadig bære skjorter med mønstre eller striber, men baggrunden skal være mørk og mønsteret lavet af lettere toner. Mørke farver betyder ikke kun sort eller mørkegrå. Du kan vælge mellem andre dybe jordtoner og endda mørkerøde hvis de klæder dig. Hvis du vil tilføje et stænk af farve, så suppler din jakke med med tilbehør som handsker eller tørklæder.

Når foråret kommer, er det tid til at fjerne vinterens mørke farver og bringe de lyse pasteller ud. Farver som pink og lavendel bliver moderne, og skjorterne er fremstillet af lettere stoffer. Den klassiske hvide skjorte kan bæres om foråret. Mønstre og striber er også i stil, så længe mønstrene er dæmpede og holdes sekundær til hovedfarven på din skjorte. I sommermånederne bliver det varmt, så du skal skifte til skjorter fremstillet af bomuld eller silke for at hjælpe dig med at holde dig kølig. Sommer er en god sæson for de blå skjorte, men flere andre farver er også passende: heribland gul og guld. Sommeren er tiden hvor du kan bære dristige udskrifter og mønstre.

Når efteråret kommer og vejret bliver køligere, er det tid til at pakke de letvægtsfarvede sommerfugltrøjer og bringe t-shirts af tyngre materiale og mørke farver væk. Efterårets skjorte skal holde dig varm og se stilfuld ud. Gode farver er blå, brun og mørkegrøn. Den måde du klær dig på og den måde du ser ud, siger meget om din personlighed og den type person du er. Når du er forsigtig med dit tøjvalg og tager dig tid til at vælge en passende skjorte, fortæller du din omverden, at du er en raffineret mand, der er samvittighedsfuld og i kontakt med de aktuelle tendenser.