Møde

Som virksomhedsejer støder man på mange udfordringer igennem driften af sin virksomhed. Jeg stod for nyligt med den hovedpine, at kulturen i virksomheden var blevet stærkt negativ. Det viste sig at det var nogle ganske få personer der skabte ballade, og havde den sociale trækkraft til at gøre det til en reel trussel for os. Efter et længere outplacementforløb var vi kommet af med negativiteten, og var klar til at fylde de rigtige mennesker ind på de nu ledige pladser. Udfordringen var at det skulle gå stærkt – så vi fandt os et rekretteringsbureau Aalborg og bad dem hjælpe os. Jeg deler her ud af hvad jeg lærte igennem forløbet, så andre der står i samme situation har en idé om hvordan det foregår.

Rekruttering er generelt en procedure, hvor en virksomhed, der kræver personale, ansætter en anden virksomhed til at vælge passende medarbejdere baseret på deres færdigheder og egenskaber. Mange mindre virksomheder er afhængige af at fylde ledige stillinger ved at rekruttere venner eller kontakter af eksisterende medarbejdere i virksomheden. Eller de kan forsøge sig med at annoncere i de lokale medier, såsom aviser og blade.

For større virksomheder er dette ikke altid praktisk, da det måske ikke er muligt at udfylde et stort antal stillinger gennem kontakter af eksisterende medarbejdere og intern reklame. I dette tilfælde vil mellemstore til store virksomheder få hjælp fra et lokalt eller nationalt rekrutteringsbureau, der ofte arbejder sammen med deres eget personale eller personaleafdeling.

For et moderne ansættelsesbureau, uanset om det er en traditionel rekrutteringsvirksomhed med fysiske lokaler i din by, eller nogen der primært arbejder digitalt, er rekrutteringssoftware nu noget de alle sammen bruger.

Ansættelsesprocedure

Den typiske proces i et rekrutteringsbureau begynder ved at diskutere den eller de ledige stillinger hos kunden. De nedskriver detaljerede oplysninger om den ledige stilling, der skal udfyldes, og det er første skridt i at fylde den pågældende position. Herefter kan bureauet forfølge en række muligheder for at opfylde rollen, herunder, som tidligere nævnt, lokale eller nationale aviser, magasiner, og hjemmesider med jobannoncer. De kan også arbejde sammen med ens eget personale og sørge for, at stillingsopslagene kan findes på ens eget firmas hjemmeside.

De ansøgninger og CV’er de modtager, vil rekrutteringbureauet gennemgå med deres egen udvælgelsesproces. En kandidats evne til en bestemt rolle vil blive vurderet ud fra af de færdigheder, der kræves for den pågældende rolle, uanset om det er skrivehastighed eller kendskab til bestemte applikationer eller programmer som Microsoft Office. Visse stillinger kan kræve dybtgående psykologiske tests, personlighedstest og tests i ting som matematik, sprog og ræsonnement.

Udfyldning af en ledig stilling

Kandidaten kan derefter blive bedt deltage i et interview med kunden – det er dig – for yderligere vurdering. Hvis du har valgt et godt rekrutteringsbureau og ansættelsesproceduren var god, bør en rimelig procentdel potentielle kandidater ende op med at blive ansat hos dig.

Læs også om tøj i store størrelser til mænd