Blomster

Vi mennesker kan ikke løbe fra, at vi kommer fra naturen. Vi kan prøve så godt som vi nu kan, at gemme os fra dette faktum. Vi bygger høje huse, der beskytter os imod elementerne, og vi begraver os i underholdning der bringer de hårde og kedelige ting fra virkeligheden lidt på afstand. Men når alt kommer til alt, så er vi blot dyr, der overlever på denne planet, ligesom alle de andre dyr.

Det gode ved at indse dette er dog, at det også åbner døren for, at nyde livet fuldt ud. Når vi begynder at acceptere og læse op på vores fortid, så har vi pludseligt mulighed for at få en fuld forståelse for det liv vi lever lige nu, og kan åbne op for en fremtid fyldt med lykke og gode oplevelser. Når nu vi kommer fra naturen, så har vi også et helt særligt bånd til den. Har du nogensinde undret dig over, hvorfor du føler dig så godt tilpas og afslappet, efter en gåtur ude i Skoven? Eller hvorfor vi alle valfarter til de danske strande, når solen endelig skinner? Det er fordi vi nyder at være i naturen. Det er derfor lidt sært, at vi arbejder så hårdt på, at fjerne os selv fra den.

Et af de steder, vi kan gøre mest for os selv, når det kommer til at være tættere på naturen, er at bringe den ind i vores hjem og liv. Her er blomster noget af det nemmeste og vigtigste du kan gøre for, at gøre livet bedre for dig selv og din familie. Det kræver ikke særligt meget arbejde at sætte nogle blomster på køkkenbordet, og de vil gøre en enorm forskel på livsglæden for alle der ser eller dufter dem i løbet af dagen. Det er en nem måde at få naturen integreret som en del af dagligdagen.

Når du først har oplevet hvor meget en enkelt buket blomster kan gøre, så får du nok lyst til at tage tingene et skridt længere. Hvis du bor i et hus, så er det selvfølgelig bare at finde de grønne fingre frem, og så komme ud i haven. Men fortvivl ikke, hvis du bor i en lille lejlighed centralt i København: her kan du nemlig med fordel benytte dig af en altankasse. Med sådan en, kan du have blomster og grøntsager groende, uanset hvilken etage du bor på eller hvor dybt du er begravet inde i storbyen.

Hvis du så har lyst til endnu mere, efter du har fået blomster og andre planter til at gro i haven eller på altanen, så kan du overveje et kolonihavehus. Det virker måske som et stort spring lige nu, men det er skam også derfor du bare skal tage ét skridt ad gangen. Du vil hurtigt blive afhængig af, at være i kontakt med naturen.